T&T Residence / Q_arts Arquitetura

first_img Projects Year:  Houses CopyHouses, Houses Interiors•Itaara, Brazil Save this picture!© Antonio Valiente+ 23 Share T&T Residence / Q_arts ArquiteturaSave this projectSaveT&T Residence / Q_arts Arquitetura ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/877728/t-and-t-residence-q-arts-arquitetura Clipboard ArchDaily “COPY” T&T Residence / Q_arts Arquiteturacenter_img Architects: Q_arts Arquitetura Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeQ_arts ArquiteturaOfficeFollowProductsWoodStoneBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsItaaraBrazilPublished on August 22, 2017Cite: “T&T Residence / Q_arts Arquitetura” [Residência T&T / Q_arts Arquitetura] 22 Aug 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCommunications2NIntercom – 2N® IP BaseSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE Pyramid/HippedConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMWood Boards / HPL PanelsBruagWall Cladding – MDF Perforated PanelsStonesMikado QuartzQuartz Slab – ClassiqueFloorsFranken-SchotterFlooring Panels – Dietfurt LimestoneWindowspanoramah!®ah! CornerFittingsSaliceStorage Accessories – Excessories, Pull- outArmchairs / Couches / Futons / PoufsEmuSeating System – TamiMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2016 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/877728/t-and-t-residence-q-arts-arquitetura Clipboard Photographs:  Antonio ValienteStructure:Cristiano Stein (Stein Projeto de Estruturas)Architect In Charge:Clarissa de Oliveira PereiraTeam:Arnau Muñoz Gallardo, Ana Paula M. Venturini, Ana Maria Amoretti, Taline MaassCity:ItaaraCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Antonio ValienteRecommended ProductsWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingWindowsAccoyaAccoya® Windows and DoorsText description provided by the architects. A small farm with a slope of approximately 20 meters. The landscape is defined by the preserved nature, a consequence of the few interventions in the surroundings of the Itaara City.Save this picture!© Antonio ValienteThe most surprising thing for the project was the definition of the place of implantation: a plateau, which interrupts the slope. From the street, little is seen beyond the high walls, due to its location in the lower levels. Beyond the gate, it is a long way to the house, outlined by the topography. This scenario was the first conditioning.Save this picture!Floor Plan 01The second would be the desire to hide in this environment (and not mimic). This evidence of architecture in relation to the landscape was justified by the references that the residents brought to the beginning of the process of materials, colors and patterns. And it was fundamental that the plurality of this collage be contemplated in the proposal.Save this picture!Floor Plan 02It was a house designed with many reservations, without many certainties, with comings and goings. A process of co-creation and recognition of the expectations of those who, from the beginning, prioritized happiness. Other conditions such as solar orientation and prevailing winds were priorities for the climate.Save this picture!© Antonio ValienteThe dimensions of the house were defined from the beginning. The limits established for the environments, diluted with the large openings, seeking the views of this nature. In the inner spaces, it was the nature that was in evidence.About the distribution of environments, the separation between social and intimate areas do not appear well defined. From the outset, it was argued that lounges should be integrated and that this formality would not be necessary. It was important to understand the rooms (summer and winter), and the kitchen cupboard in small but articulate environments.Save this picture!Section CIn this way, we worked the angles and the opening of the planes to achieve this permeability, without having developed the idea of a single (and broad) space. The recesses that arise from this configuration, define the idea of patio balcony.The intimate rooms are set overlooking the valley and sheltered from the street. The control of the solar incidence in these faces is made through brises and balconies.Save this picture!© Antonio ValienteThe study environment configures the circulation and extension of the couple’s dormitory. Thre is also access to the fireplace terrace, this being designed to be a overlook for the surroundings of the property and the nature.Project gallerySee allShow lessCall for Papers: “Healthy, 10-Minute Neighborhoods”Call for SubmissionsFrank Lloyd Wright For Sale: New York Times Profiles 5 Wright Houses Currently on th…Architecture News Share Photographs “COPY” Brazillast_img

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *