Encarnação II House / João Tiago Aguiar Arquitectos

first_img Year:  Projects Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SG+ 30Curated by Matheus Pereira Share Photographs “COPY” Area:  3122 ft² Year Completion year of this architecture project Encarnação II House / João Tiago Aguiar Arquitectos Houses CopyHouses•Lisbon, Portugal CopyAbout this officeJoão Tiago Aguiar ArquitectosOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLisbonPortugalPublished on December 25, 2019Cite: “Encarnação II House / João Tiago Aguiar Arquitectos” [Casa Encarnação II / João Tiago Aguiar Arquitectos] 25 Dec 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Arquitetos: João Tiago Aguiar Arquitectos Area Area of this architecture projectcenter_img Encarnação II House / João Tiago Aguiar ArquitectosSave this projectSaveEncarnação II House / João Tiago Aguiar Arquitectos Photographs:  Fernando Guerra | FG+SG Manufacturers Brands with products used in this architecture project 2019 Manufacturers: JUNG, CIN, CLIMAR, FRANCOMETAL, PADIMAT, Sosoares, U-DECK, 4D, BERNARDES, VERSÃO DOS TRAÇOSArchitect In Charge:João Tiago AguiarProject Team:Susana Luis, João Nery Morais, Maria Sousa Otto, Rita Lemos, Arianna Camozzi, Diogo Romão, Ruben Mateus, André Barreiros da Silva, Constança Lino, Francisco Duarte, Nuno Almeida, Samanta Cardoso MenezesEngineering:NeogetLandscaping:Sofia RaimundoBuilder:Oficina dos SonhosCity:LisbonCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGText description provided by the architects. The intervened house is placed in Bairro da Encarnação, a Lisbon’s neighborhood built in 1938, well-known by its twin-houses typology. The new house was totally rebuilt from scratch, maintaining only the main façade and the tile roof design exactly as the original ones.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGRegarding the house volumetry, a new ‘L’ volume was added to the original house image, resulting in the proposed expansion which stands out from the original architecture and volumetry. The house extension was made by advancing the house over the patio, from the rear and side elevations, which were designed in a different architectonic language regarding the original one, distinguishing the “old” from the “new”.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGIn this new volume, bigger and wider windows were designed. On the side elevation, a horizontal window was placed all along the dinning-room area. Still in the same side elevation, a big vertical window is designed in order to separate the dining from the living areas on the ground-floor and to lighten-up the walking-closet on the 1st floor. On the other hand, on the rear façade a big sliding window at the ground-floor level was designed, covering the house in all its width in order to extend it and open it to the garden. On the ground-floor, with the set forward of the house over the pateo the kitchen was moved towards the rear façade thus increasing the social area. This configuration enables a better use of the garden as a social area and promotes an interconnection with the house. Also in the ground-floor an office and a bathroom were added.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGWith the volumetric expansion of the house, an inside pateo was designed in order to increase natural ventilation and to allow more sunlight in its whole interior. The new house was organized to revolve around this yard, flooding with natural light even the most interior spaces. The vertical circulation was concentrated in a single stair, resolving easily the access between floors. On the first floor three bedrooms and one master-suite were designed together with one complete sanitary facility.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGA technical zone in the basement was also designed, provided with two ventilated areas, thanks to the creation of two English-wells, placed close to the main elevation. Above the lot, a wall was implemented, with an entrance door and two sliding gates, allowing parking for two cars. Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGFinally, the garden at the back was divided in two areas, separated by a seat which serves as a retaining wall, being also the flowerbed´s extension. In the garden area, at the upper level, a row of trees and shrubs were planted, drawing by itself a green frame.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGProject gallerySee allShow lessING Tech Offices Poland / mode:lina architekciSelected ProjectsL264 Office / FFWD ArquitectesSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930686/encarnacao-ii-house-joao-tiago-aguiar-arquitectos Clipboard Portugal ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930686/encarnacao-ii-house-joao-tiago-aguiar-arquitectos Clipboard “COPY” ArchDailylast_img

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *