Eaves House / JOHO Architecture

first_img “COPY” Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/953041/eaves-house-joho-architecture Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/953041/eaves-house-joho-architecture Clipboard Save this picture!© Kyungsub Shin+ 33Curated by Hana Abdel Share 2019 Projects ArchDaily CopyHouses•Gwacheon-si, South Korea Area:  264 m² Year Completion year of this architecture project Architects: JOHO Architecture Area Area of this architecture project Photographs:  Kyungsub Shin, Kyong NohArchitect In Charge:Jeonghoon LeeDesign Team:JOHO ArchitectureCity:Gwacheon-siCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Kyungsub ShinRecommended ProductsWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. Eaves house, a home for a couple in Gwacheon, portrays how to re-interpret traditional Korean eave typology to achieve high environmental and aesthetical standards. Located in between Gwanaksan Mountain and Cheonggyecheon Mountain, the site offers a panoramic view of its surrounding mountains. The project aims to achieve an architectural outcome where the balance between nature perseverance and spatial experience coexist. Additionally, a continuous interplay between light and shadow along with various scenery interchanges are expected to tag along in the process.Save this picture!© Kyungsub ShinSave this picture!Ground Floor PlanSpace, an articulation of nature – Designed to provide an optimal indoor environment for living, Eaves house promotes uniquely strategic narratives, establishing a homogeneous perception of the two mountains and the surrounding housing complex. The curves, inspired by the curvature of the surrounding mountains, reflect as an extension of the surrounding landscape with vista opened towards the sun-lit Southeast.Save this picture!© Kyungsub ShinLarge windows allow various exterior features from season to season, while the central skylight provides natural lighting yet functions to support hot air ventilation. Respectively, shades are formed through the naturally established eaves at both ends, filtering daylight through the vertically composed stainless steel pipes beneath. The Peak of Gwanak Mountain and Cheonggyesan Mountain, extended beyond the Gateway Park, is connected here through streams of lines.Save this picture!© Kyungsub ShinEaves, the evolving hereditary paradigm – The eaves, highlighted as the main feature of the design, were inspired radically by the Korean Traditional Roof (Cheo-ma). Structured underneath are white-painted stainless pipes, patterned respectively as reflections upon the original Korean traditional aesthetics. The design re-interpreted the structural function to suit the modernized era. These composed lines filter sunlight in the daytime while controlling light emission from installed lightings at night.Save this picture!© Kyungsub ShinOn the other hand, the counter to this specified adaptation is also seen as a strategical approach from the architect’s perspective. Below the eaves, the residual areas are brought forward as a focal balcony on each side, serving the respective spaces. One caters shade to the kitchen area, while the other extends the perimeter of the study area. Hence, the in and out relationship between the two realms of nature and architecture is considered boundless, intervening one another by the presence of these perceptual intermediate spaces.Save this picture!Mass DevelopmentSave this picture!© Kyungsub ShinPassive Housing – Eaves house is sealed off with a high-level airtight construction and insulation, internally isolated from any external intervention. In supporting inhabitation, the house adopted a Passive Housing Standard to circulate essentials energy within. The introduction of the heat recovery system (HRV) supports the realization of high-performance ventilation and air filtration to the house. In the basement, low noise filters were installed, drawing in toxic exhaled air from inside while circulating fresh air from outside throughout internally. These measures effectively reduce the annual energy consumption of the client through design and construction.Save this picture!© Kyungsub ShinProject gallerySee allShow lessNelson Airport Terminal / Studio Pacific ArchitectureSelected ProjectsYale Science Building / Pelli Clarke Pelli Architects + StantecSelected Projects Share Photographs South Korea Eaves House / JOHO Architecture CopyAbout this officeJOHO ArchitectureOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesGwacheon-siOn FacebookSouth KoreaPublished on December 12, 2020Cite: “Eaves House / JOHO Architecture” 11 Dec 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Eaves House / JOHO ArchitectureSave this projectSaveEaves House / JOHO Architecture “COPY” Houseslast_img

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *